2015 TALLERS MUSICALS D'AVINYÓ / Tots els drets reservats / disseny web:

PROFESSORAT

 • ANNA VEGA

  Música abans de néixer i Taller de música

  per a nadons, infants i família

   

  Pianista i clarinetista, treballa al Conservatori de Música Municipal de Manresa des de l'any 2004, com a professora de sensibilització musical i llenguatge i també a l'Escola Municipal  de Música d' Artés com a professora de piano, clarinet,  rítmica, música per a nadons i família, i com a pianista acompanyant i assistent de cant coral.

  Fa un temps que col·labora en altres centres/escoles de Música, CAPS d'atenció primària..., fent sessions de música per a nadons i família, coordinant-les amb les llevadores, grups de postpart, famílies, etc.

  Col·labora també, com a músic i coordinadora de danses, amb la Companyia Pocasolfes fent animacions infantils i familiars.

 • MARTA CANELLAS

  Curs de música i moviment i Curs de música per a adults

   

  Grau Superior en Pedagogia de la Música i el Moviment per la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena (especialització en pedagogia instrumental i en pedagogia especial i terapèutica). Artterapeuta Transdisciplinària per al Desenvolupament Humà per lSPA (Barcelona). A part de treballar com a professora d'instrument i de música i moviment, ha participat en diferents projectes a Catalunya, Àustria i el Regne Unit per fer arribar els beneficis de la música a diferents col·lectius com són infants i famílies en risc d'exclusió social, persones grans afectades de demència o infants amb necessitats educatives especials. Fruit d'aquestes experiències, ha elaborat diferents contes musicals i materials de pedagogia musical publicats per Bellaterra Música Edicions. A més d'impartir cursos de formació per a professionals i activitats de música familiar, coordina el Postgrau en Música Creativitat i Moviment que s'imparteix a El Musical de Bellaterra junt amb la Universitat Ramon Llull. També és professora de la Formació d'Artteràpia Transdisciplinària per al Desenvolupament Humà que s'imparteix al IATBA (Institut d'Artteràpia de Barcelona).

 • FERRAN BADAL

  Curs de conjunts instrumentals

   

  Ferran Badal Pijuan és flautista, educador, compositor i arranjador. Formació en Nous Paradigmes del Coneixement, llicenciat en Interpretació de Jazz i Música Moderna de flauta travessera (ESMuC)

  Diplomat en Interpretació de Música Clàssica al Conservatori Superior de Música de Barcelona i expert en Soundpainting i membre de l’Orquestra de Soundpainting de Catalunya.

  Actualment és el director artístic de Comusitària on realitza, entre d'altres projectes, la producció de l’espectacle Periplus en Concert  amb les orquestres juvenils de Riborquestra i el 4 Cordes. Forma part de l'equip de direcció de l'EMM de Mataró i és director de les bandes de vent de l’EMM de Mataró i de l’EMM d’El Prat de Llobregat, així com professor de flauta travessera, ensembles, cambres i conjunts.

 • SANTI CARETA

  Curs intensiu de jazz i música moderna (guitarra)

   

  Nascut a Avinyó. Estudis superiors a l’ESMuC. Forma part de grups com Astrio, Jazz Machín, Black in Blue o Santi Careta Grup amb qui ha editat dos discos amb el segell discogràfic Fresh Sound. Ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Suècia, Austria, Marroc... Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop-rock, i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Anacrònics, 9 Muses de Sergi Sirvent, Ballcock, Marc Parrot, Karol Green, Marcel Casellas, Núria Graham, At Versaris, Dept, Brams… Durant l’any 2004 estudia a Nova York gràcies a una beca concedida per la Generalitat de Catalunya. Actualment és professor de guitarra i conjunts al Centre Professional del Conservatori del Liceu i és el director dels Tallers Musicals d’Avinyó.

 • SANTI SERRATOSA

  Curs de pedagogia musical i

  percussió corporal-joves i adults

   

  Santi Serratosa es va graduar en música moderna a l’Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu, l’any 1999. Dos anys més tard va continuar els seus estudis superiors de bateria al Drummers Collective de Nova York. Després d’una etapa de formació amb diferents professors de bateria, recerca personal i altres estudis musicals, l’any 2011 obté el títol de Màster de Musicoteràpia per la UPF.

  Professor de bateria des de l’any 1994, actualment imparteix cursos i tallers de percussió corporal per tot el país amb la seva pròpia metodologia (Mètode SSM). Professor de percussió corporal en els cursos de formació continuada de l’UVIC, Tallers Musicals d’Avinyó, XLII Curs d’Estiu La Rítmica Jaques Dalcroze de l’Escola de Música Joan Llongueras, Dansàneu 2014, forma part de l’equip de professors de música del Màster de Musicoteràpia de l’UB i dirigeix la part musical del projecte social TOC CAP A TU de l’Auditori de Barcelona.

  Ha presentat el seu treball en el IV i V Congrés Nacional de Musicoteràpia celebrat a Madrid i Barcelona, respectivament.

  Com a bateria ha actuat i gravat amb moltes bandes des de l’any 1990. Tocant estils tan diversos com jazz, latin, flamenc-fusió, rock, funk, música electrònica, etc. Actualment forma part de grups reconeguts a nivell estatal com Astrio i Gossos, amb els quals continua enregistrant discs i girant per diferents països.

  Com a percussionista corporal ha creat i dirigeix la SSM BigHand (Big band de percussió corporal) i comparteix un projecte de duet amb Mariona Castells, amb qui ha participat en diferents espots publicitaris i esdeveniments.

 • CARLES PEDRAGOSA

  Curs de pedagogia musical

   

  Músic, actor i compositor. Als 8 anys inicia els estudis de piano  a  l’acadèmia  de música Ars Nova sota la direcció de Maria Canals, on assoleix la diplomatura de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu. El mateix any, motivat per l’interès en la música dins de l’àmbit audiovisual, inicia els estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, estudis que combina amb els de piano i harmonia moderna.

   

  Durant aquest període comença a participar en diferents curtmetratges com a compositor de bandes sonores. Al mateix temps forma part de diversos projectes musicals entre els quals cal destacar el septet de cançó experimental Tarannà i el seus treballs “Senyals de Vida” (BankRobber, 2008) i “Pintades d’amor i de guerra” (BankRobber, setembre 2009) i la banda de disco-funk Se atormenta una vecina de la qual n’és membre fundador.

  Estudia un any a la Freie Universität de Berlin, on s’especialitza en la creació de música per a l’audiovisual. Un cop acabats els estudis, comença a treballar com a muntador musical a Televisió de Catalunya, feina que compagina amb l’activitat docent i els seus projectes musicals. Darrerament ha escrit la música pels llargmetratges Positius (Ovideo, 2007) de Judith Colell, Hollywood contra Franco (AreaTV, 2008) d’Oriol Porta i Arropiero, el Vagabund de la mort (Diafragma, 2008) de Carles Balagué,  Sola contigo d'Alberto Lecchi (Moonlight Cinema, 2013).

  En l'àmbit docent ha impartit classes d'instrument, llenguatge i conjunts instrumentals a l'escola Passatge, a l'Escola Municipal de Música de Castellbisbal, a l'Escola Municipal de Música de la Roca, a l'Escola de Música de Casp i a l'Escola Municipal de Música de Palau. S'ha format amb Paulo Lameiro en la pedagogia d'Edwin Gordon, especialitzada en la música per a nadons. També ha impartit tallers de música per a persones amb discapacitat als CaixaForum d'arreu de Catalunya. El seu treball com a docent s'ha centrat sempre en la transversalitat de disciplines artístiques des de la música i en ubicar la figura del mestre com a facilitador de processos creatius a l'aula.

   

 • TXEMA RICO

  Taller d’escenografia

   

  El 1992 comença realitzant escenografies i decoracions per a les Olimpíades de Barcelona de la mà del taller escenogràfic Castells i Planes de Cardedeu.

  Amb ells col·labora a la televisió realitzant sèries i anuncis diversos ( La Memòria dels Cargols, Ventdelplà, Crims, anuncis per Evax, Activia....)

  Al món del teatre dissenya i construeix diferents escenografies per la Companyia La Tal,  Leandre, Vol-Ras, Teatre Mòbil, Teatro del Azar...

  Ha col·laborat en la cavalcada de Reis de Barcelona durant diferents anys i en la decoració de festes i events per tot Catalunya ( Fira de la Cirera, Carnavals de Tenerife, Festa Major de Rubí...)

  Altres activitats professionals: intervencions museístiques al Museu de la Joguina de Verdú, Museu de les Mines Prehistòriques de Gavà, reordenació i restauració del Teatre de Girona…

  Ha col·laborat al cinema, en grans produccions, fent treballs de pintura i decoració (El Perfum, El Orfanato, El Embrujo de Sanghai…)

  A nivell pictòric la seva obra realitzada des dels anys 90 ha estat exposada en nombroses sales i espais culturals.

  En aquests moments està realitzant tasques de direcció artística per diversos parcs temàtics….(Terra Mítica, Pirates Villaje, Katmandu Mallorca…)

  També té experiència en activitats pedagògiques relacionades amb el món de la plàstica (cursos, tallers, seminaris …)

 • QUIM MOYA

  Taller d’escenografia

   

  Dissenyador gràfic, gestor cultural i artista visual.

  Co-dirigeix la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó i ha col·laborat en diferents projectes entre Art i Pedagogia.

  Com a artista ha exposat en diferents espais del territori català i té obra en col·leccions privades a nivell internacional. Col·lectivament forma part d’Estàbic, Idensitat, Càndida, Pentanomi Fantàstic i actualment Murmur, col·lectius de creació multidisciplinar, amb l'objectiu de treballar l’art públic i processual, la performance, la instal·lació i la pintura en directe.

  Als darrers 10 anys, s'ha especialitzat en la pintura en directe, que l’ha portat a actuar per l’Estat Espanyol, França, Alemanya, Suïssa, Marroc, Kuwait, Qatar, Aràbia Saudita, Estats Units, Tailandia, Corea, Egipte, Turquia, Sudàfrica o l’Índia.

  Ha compartit escenari amb Llibert Fortuny, Oskar Benas, Marta Carrasco, Joan Font (Comediants), Judit Ferrés, Suitcase Brothers, Quick Crew, Felipe Mejías, Rita Ora, Daddy-K, Rocky Wellstack, Patxuko Nice, Ravid Goldschmidt, Iron Skulls, Stars-in-concert, Fermín Muguruza, Elkano Browning Cream, etc.

 • NEUS PLANA

  Curs de percussió corporal - infants

   

  Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és intèrpret de flauta travessera en música clàssica i contemporània per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) així com percussionista corporal formada amb diferents professors de l’àmbit nacional i internacional i membre de la SSM Big Hand (banda de percussió corporal que utilitza el mètode Senyalització - Seqüenciació - Música).

  Interessada en fomentar la creativitat i la improvisació en l’artista musical, estudia la metodologia IEM (Institut d’ Educació Musical Emilio Molina) al Conservatori Superior de Música del Liceu aprenent a utilitzar la improvisació com a sistema pedagògic.

   

  Flautista, percussionista corporal i psicòloga creu en la música des d’un punt de vista holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot. Des d’aquesta perspectiva es desenvolupa dins del món laboral a través de la música de cambra, els tallers de percussió corporal i la docència de la flauta travessera.

 • CHRISTOPH MALLINGER

  Curs intensiu de jazz i música moderna (violí)

   

  Va néixer a Klagenfurt, Àustria. Començà a tocar el violí a l’edat de 4 anys gràcies a les classes que li donava el seu pare, violinista i clarinetista.

  Va continuar els estudis clàssics i de jazz en les especialitats de violí i guitarra  a la Universitat Anton Bruckner de Linz on va acabar la carrera amb summa cum laude. Del 2009 al 2011 va viure a Barcelona on va substituir Oriol Sano com a professor de violí de jazz a l’ESMuC (primavera del 2011).

  Mallinger ha fet de professor a diferents tallers de jazz i  és també l’organitzador de Passion weeks, cursos que combinen música amb esport (2010-2015)

  Des de 2011, ha tornat a Viena on exerceix de professor a la Jam Music Lab private Jazzuniversity, Pop Academy Vienna, Superar Vienna and El sistema Europe.

  El desembre de 2014 va tocar amb Harmonia Symphony orquestra, Juan Diego Florez and Pretty Yende and more at the UNO Headquartes in Genf „Un Concert for Piece“

  Actualment toca amb les bandes Sugar Daisy´s Hot Club, MallingerSchramlHeinzle, Slörcäts, S.K.Invitational, I durant la seva trajectòria musical ha compartit escenari amb Christian Howes, Harmonia Symphony Orchestra, Diego Florez, Pretty Yende, Anna Netrebko, Christoph Cech, Perico Sambeat, Roger Mas, Andreas Schreiber, Peter Herbert, Doug Hammond, Pete York, Oriol Sano, Ignazi Terraza, Joan Chamorro, Fèlix Rossy, Jordi Rossy, Andrea Motis, Diknu Schneeberger.

 • CELESTE ALÍAS

  Curs intensiu de jazz i música moderna (veu)

   

  S’inicia en la música amb el clarinet, però s’endinsa de mica en mica en el terreny de la veu i s’enamora de les possibilitats que aquesta pot tenir. Aprofundeix en el cant clàssic i la música antiga. És una cantant inquieta, curiosa i eclèctica. Es llicencia en cant jazz a l’ESMuC i estudia també al Conservatori d’Amsterdam. El jazz li obre les portes a la llibertat interpretativa i a la improvisació. El seu repertori abarca des dels standards més clàssics fins als boleros de Machín i composicions originals.

  Té dos grans projectes a duo. Canta amb el pianista Marco Mezquida, que graven Two Lonely People al 2011 i LLUNÀTICS al 2015. També amb el guitarrista Santi Careta, amb el qui crea el projecte La Veu de la Guitarra, Black in blue i Celeste canta Antonio Machín creat a quartet amb David Soler i Oriol Roca. Al 2014 grava el disc LET’S SING AGAIN amb Guillem Arnedo band: Jorge Rossy, Jaume Llombart i Dee Jay Foster. Està activa en d’altres projectes amb David Mengual, Ramon Prats, Marko Lohikari i d’altres.

  Actualment és professora de veu al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.

  Durant la seva trajectòria ha compartit escenari amb  Jorge Rossy, Perico Sambeat, Guillem Arnedo, Albert Cirera, Juan Pablo Balcázar, Daniel de Moraes, Aleix de Gispert, Sergi Sirvent, Marc Cuevas, Martín Leiton, Carlos Falanga, Félix Rossy, Joan Terol, Gabriel Amargant, Jose Carra i Ellen Tackenkamp.

 • VICENT PÉREZ

  Curs intensiu de jazz i música moderna (trombó)

   

  Comença a estudiar música als 7 anys, i amb el trombó un any després. Més tard, en finalitzar els seus estudis musicals de grau mitjà, comença a interessar-se per la improvisació participant en diversos cursos, tallers i masterclass de jazz i música moderna aprenent de grans músics com Latino Blanco, Toni Belenguer, Daniel Flors, Ramón Cardo, Albert Sanz, Voro García, Chris Cheek, Jerry Bergonzi, Greg Hopkins, Mike Mossman, Elliot Mason.

  Després d'acabar els estudis superiors de jazz i música moderna al Conservatori de València, es trasllada a Barcelona on entra a formar part de la plantilla docent del grau superior del Taller de Músics (ESEMS) com a professor en l’especialitat de trombó jazz. Com a músic professional ha participat en diferents formacions com Sedajazz Big Band, Albert Sanz Big Band, Perico Sambeat Flamenco Big Band, Original Jazz Orquestra del Taller De Músics de Barcelona, NewCatalan Ensemble, Juan Perro, Martín Leiton Big Band, Clasijazz Big Band, Vicens Martín Dream Big Band, Orquestra Àrab de Barcelona ...

 • IVÁN GONZÁLEZ

  Curs intensiu de jazz i música moderna (trompeta)

   

  Músic, director de conjunts i trompetista. Creix a Málaga i el seu primer contacte amb la música és a través de la banda de música “Nuestro Jesús Nazareno del Paso y Maria Santísima de la Esperanza” a l’edat de 8 anys tocant la trompa. Anys més tard canvia d’instrument i toca la trompeta. Es trasllada a Barcelona on obté el Títol Superior de Jazz al Conservatori Superior de Música del Liceu. Al mateix temps, actua i complementa la seva educació musical amb diverses formacions i músics de l’escena jazzística nacional com Perico Sambeat,  Enrique Oliver, Ernesto Aurignac, Julián Sánchez, Arturo Serra, Juan de Diego, Dimitri Skidanov, Mathew Simon, Horacio Fumero , David Mengual, Jon Robles, Víctor de Diego, Iñaki Sandoval, Mariano Díaz, Sergi Vergés, Dani Pérez, Ramon Prats. Ha actuat en nombrosos festivals de jazz nacionals com Festival de jazz de Terrassa, Vic, Granollers, Banyoles, Igualada, Tortosa, Tarragona, La Garriga, Flix, Málaga o Córdoba, i ha actuat també en diversos països com  Portugal, Alemanya, Mèxic, Àustria o Islàndia. Ha format part de “David Mengual Free Spirits Big Band”, dirigida per David Mengual, guanyadora del premi a la millor banda de jazz al 2012 i 2013 per la Associació de Músics de Catalunya.

  És un dels creadors del grup Free Art Ensemble, amb el que ha enregistrat tres discos, dos d’ells amb el pianista Agustí Fernández. Amb el mateix grup ha actuat amb artistes internacionals com Paul Stocker o el saxofonista americà David Murray.

  Músic amb un gran sentit de la força que pot tenir un col·lectiu. Visió de la música a gran escala amb imaginació i sentit de la coherència dels discursos sonors, i amb enorme talent per a la direcció.

  Ha revolucionat l’escena musical de Barcelona amb les seves sessions de Memoria Uno, amb el que ha enregistrat tres discos ("Crisis", "Cook for Butch", "Sons of Liberty Live at”, gestionant improvisacions dirigides per a tot tipus de grans formacions. És membre de grups d'improvisació lliure com Völga, Free Art Three o Discordian Community Ensemble, amb els que ha editat discos a Espanya (Discordian Records) i Polònia (MultiCulti Project). També és membre de grups de l’escena jazzística actual com Martín Leiton Big Band, Toni Vaquer Vodoo Children, Kamarilla de Albert Cirera, Ivo Sans Quintet o Silver Geishas.

 • ANDREAS TENTSCHERT

  Curs intensiu de jazz i música moderna (piano)

   

  Nascut a Innsbruck (Àustria). Comença a tocar el piano a l'edat de 7 anys. Es gradua en Piano jazz i Piano clàssic a la Universitat de Música Anton Bruckner de Linz. També cursa Musicologia i Pedagogia/Psicologia a la Universitat d'Innsbruck.

   Des de 2012 és professor de piano jazz a la Universitat de Música Mozarteum Salzburg.

  A part del piano acústic està molt interessat en  instruments vintage, especialment el piano Rhodes i synths analògics.

  En la seva música intenta trobar combinacions de free, improvisació i música amb una forta base de ´groove´ sempre mesclant diferents estils de jazz, free, funk i hip-hop.

  Ha tocat en concerts de jazz, hip-hop, funk i pop amb artistes com Joseph Bowie, Blumentopf, S.K. Invitational. Fèlix Rossy, Mono & Nikitaman, Manu Delago, Texta, Sugar Daisy´s Hot Club, Andrea Motis, entre altres.

  Quan no està composant o tocant el pots trobar fent surf o snowboard en remotes parts d'Europa.

 • Judit Neddermann

  Curs intensiu de jazz i música moderna (veu)

   

  Nascuda en una família de músics, va realitzar estudis de guitarra clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Jordi Codina. Més tard va entrar al Taller de Músics per formar-se com a músic de jazz. Actualment és graduada en Cant Jazz per l’Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics. Ha realitzat estudis de tècnica vocal durant vuit anys amb Anna Català.

  Cantant i compositora, publica el seu segon disc titulat “Un segon” el 4 de març de 2016.

  Aquest segon treball és un nou pas en ferm després que el 2014 publiqués el seu primer treball discogràfic com a cantautora, el disc “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014)

   

  Al llarg de la seva carrera ha format part de molts projectes diferents; destacant una llarga i estreta col·laboració amb la pianista i compositora Clara Peya, l’homenatge a Pere Calders “Cançons de la veritat oculta” (Bankrobber, 2012), Coetus, Verd i Blau, i l’espectacle “Tot és fum” (L’era de les impuxibles, 2012).

   

  Durant el 2016 ha col·laborat puntualment amb artistes com Macaco, Gossos, Blaumut, Ferran Savall i Guillem Roma. Ha participat en el concert i el disc en motiu del 25è aniversari del Club Super3, cantant “Uh oh no tinc por” amb l’OBC. També ha actuat a la 25ª edició de La Marató de TV3 amb els Gramophone Allstars com a banda resident del programa.

  El març de 2016 va posar veu al tribut a Amy Winehouse també amb els Gramophone Allstars, compartint escenari amb el cantant britànic Zalon Thompson.

 • MARCEL·LÍ BAYER

  Curs intensiu de jazz i música moderna

  (saxo, clarinet, flauta)

   

  Grau superior en l’especialitat de saxo jazz a l’ESMuC. Marcel·lí Bayer va estudiar, a més, al Taller de Músics i a la Universitat de Barcelona (Magisteri Musical).

   

  Actualment participa en projectes com ISCCJMKMB d'Ivo Sans, Poetry of Sound i la Big Band de Martín Léiton, Rufaca Folk-Jazz Orquestra de Sergi Vergés, Vicens Martín Dream Big Band, Arnau Obiols Libèrrim, Albert Cirera i Kamarilla, LASAL amb Adriano Galante, Memoria Uno d'Iván González, Gemma Humet, Os Meus Shorts i col·labora regularment amb Seward.

   

  Ha participat en una trentena d’enregistraments com a sideman i n’ha publicat quatre com a líder: “Nonitz featuring Lee Konitz” (Quadrant Records, 2011), premis de l’AMJM i Enderrock Jaç com a millor disc de l’any 2011; “Les narrations” (Whatabout Music 2013); "1680" (Discordian Records, 2014) i "Niketchrin" (Creative Sources, 2017)

   

  És, a més, professor al Taller de Músics de Barcelona i a l’ESEM-Taller de Músics (Grau Superior de Jazz i Música Moderna).

 • CHRISTIAN KRONREIF

  Curs intensiu de jazz i música moderna

  (saxo, clarinet, flauta)

   

  Va néixer a Salzburg (Àustria) on va començar a tocar el clarinet a l’edat de 5 anys. Als 14, es va especialitzar en el saxo. Va estudiar saxo de jazz i pedagogia a Linz i va continuar desenvolupant la seva carrera musical  a Àustria, a diversos llocs d’Europa i a Estats Units com a solista i instrumentista de secció de vents, professor de vent-fusta, conjunt instrumental i teoria de la música. Ha guanyant premis a Toronto (Canadà) (Premi al millor solista) a Àustria (primer premi de jazz). Ha enregistrat i compartit escenari amb reconegudes figures com Marc Copland, David Murray, Pete O’Mara, Paul Gulda, entre altres.

 • CHRISTIAN UGUREL

  Curs intensiu de jazz i música moderna (saxo)

   

  Va néixer a Neuss/Alemanya. Va estudiar saxòfon al Conservatori de Arnhem (Holanda) i a  l’ESMuC.

  Ha guanyat diversos premis internacionals, l’últim el Kunstförderpreis de la seva ciutat de naixement, Neuss. Ha realitzat també molts concerts i gires per Alemanya i Europa. L’Institut Goethe va triar el seu grup per fer una gira a l’Equador.

  La seva discografia inclou gravacions amb el trio Pep Ventura, el sextet de cordes Ugurel & Strings i un quartet català amb Jorge Rossy, Santi Careta i Jaume Llombart.

  Després de viure una temporada a Barcelona i a Berlín, el 2015 va arribar a Essen on és cap de l’Associació Jazz Offensive Essen e.V.

 • MARTIN  HEINZLE

  Curs intensiu de jazz i música moderna

  (contrabaix I baix elèctric)

   

  Ha estudiat baix elèctric i contrabaix de jazz al Conservatori de Viena entre el 2004 i el 2008. Després d'un any d'estudis a l'ESMuC va acabar el seu màster en jazz i música improvisada a la Universitat "Anton Bruckner" de Linz, on també va estudiar contrabaix clàssic.

  Ha col.laborat en produccions del teatre de Linz, en els escenaris units de Viena i també en diverses bandes sonores de pel.lícules realizades pel ORF. Amb el grup Choub de música persiana va entrar al programa New Austrian Sound Of Music. Últimament està de gira amb el seu projecte Sugar Daisy's Hot Club i també realitza una sèrie de concerts dedicats a la música swing dels anys 1930. Com a músic freelance, ha actuat a Alemanya, Suïssa, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Hongria, el Regne Unit, Marroc i Xile.

  Des de l'any 2011 és professor de contrabaix i de baix elèctric a l'Escola de Música Municipal de Viena on també coordina el professorat de contrabaix i violoncel.

 • Toni Vaquer

  Curs intensiu de jazz i música moderna

  (piano i direcció de big band)

   

  Nascut a Barcelona, criat a Mallorca. Músic, compositor, arranjador i pianista.

  Llicenciat al Conservatori del Liceu en piano modern l’any 2012. Estudia composició al Berklee Global Jazz Institute i és fundador de la Berklee Global Jazz Orchestra.

  L’any 2010 va escriure 366 composicions que més endavant donaren forma a les 6 suites de "Vertebrats”, disc de la Free Spirits Big Band de David Mengual de la qual n’és arranjador oficial des de fa cinc anys. Actualment escriu per a altres formacions com: el nonet de Víctor Correa, D.O. New Ensemble, la Berklee Concert  Jazz Orquestra de Greg Hopkins i el grup d’Andrea Motis & Joan Chamorro, entre d'altres.

  Al 2014 va formar la seva pròpia orquestra "The Voodoo Children Collective" amb la qual enregistrarà el seu primer disc aquest any. Recentment ha format el seu nou projecte a sextet: "Kraken" i el seu nou trio. Ha tocat amb Wayne Shorter, Danilo Pérez, John Patitucci, Ralph Peterson, Jason Palmer, David Mengual y Jorge Rossy, entre d’altres.

 • VIC MOLINER

  Curs intensiu de jazz i música moderna

  (contrabaix i baix elèctric)

   

  Ha publicat 3 discs com a líder, compositor i lletrista i dos discs coliderant la formació STN!

   

  En la seva faceta de productor ha treballat i treballa amb diversos artistes i projectes : Clara Peya, Pau Brugada, Germà Negre, David Mauricio, Navigam, Land of Coconuts, Xavi Torres Trio, Salva López...

   

  Actualment toca amb els grups: The Gramophone Allstars Big Band, Xavi Torres Trio, Clara Peya i Pau Brugada i més esporàdicament treballa o ha treballat amb OBC (Orquesta Simfònica de Barcelona), Cobla Sant Jordi, Joan Rovira, Maceo Parker & Girona Jazz Project, Néstor Giménez Quartet, Alessio Arena, Quartet Mèlt, Maria Rodés, Laia Vehí i Els Tres Tenors entre molts altres. També ha enregistrat com a baixista i/o contrabaixista nombrosos discos amb artistes com The Gramophone Allstars, Chet Jones, Christo Lefroy, Alessio Arena, STN!, Verd i Blau, Clara Peya, Cançons de la Veritat Oculta, Smoking Bambino, Gonzalo Del Val…

   

  Recentment ha obtingut el primer premi al Dutch Jazz Competition amb Xavi Torres Trio. Durant el 2012 la seva cançó “Temps per mirar el temps” va ser guardonada amb el Premi Lletra, guardó emmarcat en els Premis Altaveu 2012. Aquell mateix any també va guanyar el concurs per a la creació de la sintonia de la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca.

   

  Ha cursat estudis al Taller de Músics de Barcelona i posteriorment a l’ESMuC i al Conservatorium van Amsterdam.

   

  Actualment és professor de baix elèctric i conjunt instrumental al Conservatori Superior del Liceu.

 • JOAN TEROL

  Curs intensiu de jazz i música moderna (bateria)

   

  Va néixer a Reus i des de petit ja es sentia atret per la música en els concerts que la seva mare feia amb el Cor Madrigal de Barcelona. Va començar classes de bateria als 14 anys a l’escola El Xilòfon de Reus. Més endavant es va mudar a Barcelona per continuar estudiant música, primer a L’Aula de Música Moderna i Jazz i després a l'ESMuC. L’any 2011 va decidir traslladar-se a Amsterdam per cursar un màster de jazz al Conservatorium van Amsterdam i, en acabar-lo es va establir definitivament a la capital holandesa. Els seus projectes principals avui dia són Maarten Hogenhuis Trio, Trempera!, Maartje Meijer Quintet, Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band i The BvR Flamenco Big Band als Països Baixos i STN!, Xavi Torres Trio i Els Tres Tenors a Catalunya.

   

  Al llarg d'aquests últims anys ha tingut l’oportunitat de tocar com a sideman al costat de figures del jazz com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Grant Stewart, Maria Schneider, Dena DeRose, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Aruán Ortiz i Carla Cook. També ha tingut la sort de tocar amb prominents músics de jazz de l’escena holandesa: Ben van Gelder, Benjamin Herman, Jasper Blom, Joris Roelofs i Miguel Rodríguez, així com de l'escena musical catalana: Marco Mezquida, Joan Monné, Albert Bover, Raynald Colom, Marc Miralta, Ignasi Terraza, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Mario Rossy, Eladio Reinón i Bob Sands.

 • QUICO PUGÉS

  Curs intensiu de jazz i música moderna (violoncel)

   

  Titulació superior d’interpretació en violoncel a l’ESMuC.

  Ha realitzat diversos cursos d’interpretació, de pedagogia de l’instrument, alguns cursos de metodologia Willems i del mètode IEM; ha assistit a cursos d’improvisació a Mydraise, CMDL (Centre des Musiques Dider Lockwood, França), al curs de música tradicional “Crisol de cuerda 2011” i al Cello creative workshop” amb Eugene Friesen a Bellows Falls, Vermont (juliol de 2015).

  Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta Nacional de España, Orquestra de Cambra de Vic, Orquestra Simfònica s.XXI i Orquestra de Cambra Terrassa 48.

  Ha estat professor i cap d’estudis del Trivium, espai lauredià de les arts escèniques durant els anys 2009-2012.

  Realitza tallers de creació musical amb persones amb diversitat funcional per l’obra social de “la Caixa”. Professor de l’assignatura improvisació i/o acompanyament i professor vinculat a l’assignatura didàctica de l’instrument a l’ESMuC. Treballa en l’elaboració de materials per aproximar altres perspectives musicals al violoncel (www.tangramcello.com). És membre del Brossa quartet de corda, participa amb la Companyia de Concerts Escolars “Com Sona” i amb la Companyia “Ytuquepintas”.

 • AINA PLANS

  Curs de música i moviment,

  Curs de creativitat i composició

   

  Nascuda a Artés (Barcelona) estudia música al Conservatori de Música de Manresa i és graduada en el Bachelor de Rítmica Dalcroze pel Conservatori de Bellaterra. Paral·lelament realitza els estudis d'Arquitectura Tècnica a la UPC de Barcelona. Actualment viu a Berlín, on estudia "Música i Moviment" a la Universität der Künste i treballa com a professora de música a la CAT Escola de la mateixa ciutat.

  Participa també activament en projectes artístics relacionats amb el teatre, la dansa, la fotografia i la pintura.

  Ha realitzat nombrosos cursos relacionats amb la pedagogia i l'aprenentatge musical a Catalunya, Suïssa i Alemanya.

  Adquireix experiència professional com a docent de piano, llenguatge musical i rítmica a l'Aula de Música d'Avinyó, Santa Maria d'Oló, el Conservatori de Bellaterra, l'Escola Luthier de Barcelona, entre d'altres.

 • ALFRED ARTIGAS

  Curs intensiu de jazz i música moderna (guitarra)

   

  Va néixer a Barcelona. Graduat en guitarra jazz a l’ESMuC, l'any 2007.

  Imparteix classes de guitarra, baix i conjunt des dels 20 anys en diferents escoles públiques i privades.

  Del 2010 al 2014 és professor al CEIP de la Concepció de Barcelona on, també, és arranjador i dirigeix la big band infantil.

  Ha sigut professor de conjunt en dues ocasions a les colònies musicals de la Generalitat de Catalunya a l'Espluga de Francolí.

  Els anys 2014 i 2015 organitza tallers de jazz i improvisació a la ciutat de Santa Clara (Cuba) amb l'ajut de la Unió Nacional d'Escriptors i Artistes de Cuba.

  Professionalment ha tocat amb Eladio Reinón, Roger Mas, Sílvia Pérez Cruz, David Mengual, Rolando Berrio (Cuba), Yaíma Orozco (Cuba), Jaume Llombart, Joe Smith, Joan Monné, Carme Canela...entre molts altres.

 • MISTO QUENTE TRIO

  Misto Quente Trio es va crear l’any 2015 a la ciutat de Río de Janeiro (Brasil), resultat de la recerca dels diferents ritmes populars americans que provenen de la rica mescla que neix de la fusió de la musicalitat afroamericana amb l’europea. El trio busca desenvolupar la seva pròpia manera d’interpretar alhora que reviu aquesta síntesi cultural.

  Així com la música va sorgir i es va desenvolupar de la unió dels diferents pobles, en el cas del trio també és així. Nascut als carrers de Río, es caracteritza pels seus llenguatges i influències musicals adquirides mitjançant vivències i intercanvis culturals en què aquestes expressions musicals segueixen ben vives.

  Amb un repertori rítmic i ballable, el seu treball ofereix una experiència musical progressiva que viatja per les Amèriques. Camina entre les influències africanes, americanes i europees amb l’objectiu d’arribar a tots els públics, tant el que aprecia la música erudita com la música popular.

   

  Components:

  Salvador Avila, guitarra i veu

  Juan Munhoz, percussió i veu

  Napo Zonda, clarinet