2015 TALLERS MUSICALS D'AVINYÓ / Tots els drets reservats / disseny web:

PROFESSORAT

 • ANNA VEGA

  Música abans de néixer i Música compartida

   

  Pianista i clarinetista, treballa al Conservatori de Música Municipal de Manresa des de l'any 2004, com a professora de sensibilització musical i llenguatge i també a l'Escola Municipal  de Música d' Artés com a professora de piano, clarinet,  rítmica, música per a nadons i família, i com a pianista acompanyant i assistent de cant coral.

  Fa un temps que col·labora en altres centres/escoles de Música, CAPS d'atenció primària..., fent sessions de música per a nadons i família, coordinant-les amb les llevadores, grups de postpart, famílies, etc.

  Col·labora també, com a músic i coordinadora de danses, amb la Companyia Pocasolfes fent animacions infantils i familiars.

 • MARTA CANELLAS

  Coordinació pedagògica de la Setmana 1

   

  Grau Superior en Pedagogia de la Música i el Moviment per la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena (especialització en pedagogia instrumental i en pedagogia especial i terapèutica). Artterapeuta Transdisciplinària per al Desenvolupament Humà per lSPA (Barcelona). A part de treballar com a professora d'instrument i de música i moviment, ha participat en diferents projectes a Catalunya, Àustria i el Regne Unit per fer arribar els beneficis de la música a diferents col·lectius com són infants i famílies en risc d'exclusió social, persones grans afectades de demència o infants amb necessitats educatives especials. Fruit d'aquestes experiències, ha elaborat diferents contes musicals i materials de pedagogia musical publicats per Bellaterra Música Edicions. A més d'impartir cursos de formació per a professionals i activitats de música familiar, coordina el Postgrau en Música Creativitat i Moviment que s'imparteix a El Musical de Bellaterra junt amb la Universitat Ramon Llull. També és professora de la Formació d'Artteràpia Transdisciplinària per al Desenvolupament Humà que s'imparteix al IATBA (Institut d'Artteràpia de Barcelona).

 • NEUS PLANA

  CREASONS MUSICALS - Percussió corporal

   

  Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és intèrpret de flauta travessera en música clàssica i contemporània per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) així com percussionista corporal formada amb diferents professors de l’àmbit nacional i internacional i membre de la SSM Big Hand (banda de percussió corporal que utilitza el mètode Senyalització - Seqüenciació - Música).

  Interessada en fomentar la creativitat i la improvisació en l’artista musical, estudia la metodologia IEM (Institut d’ Educació Musical Emilio Molina) al Conservatori Superior de Música del Liceu aprenent a utilitzar la improvisació com a sistema pedagògic.

   

  Flautista, percussionista corporal i psicòloga, creu en la música des d’un punt de vista holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot. Des d’aquesta perspectiva es desenvolupa dins del món laboral a través de la música de cambra, els tallers de percussió corporal i la docència de la flauta travessera.

 • SANTI SERRATOSA

  Curs de percussió corporal per a joves i adults

   

  Santi Serratosa es va graduar en música moderna a l’Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu, l’any 1999. Dos anys més tard va continuar els seus estudis superiors de bateria al Drummers Collective de Nova York. Després d’una etapa de formació amb diferents professors de bateria, recerca personal i altres estudis musicals, l’any 2011 obté el títol de Màster de Musicoteràpia per la UPF.

  Professor de bateria des de l’any 1994, actualment imparteix cursos i tallers de percussió corporal per tot el país amb la seva pròpia metodologia (Mètode SSM). Professor de percussió corporal en els cursos de formació continuada de l’UVIC, Tallers Musicals d’Avinyó, XLII Curs d’Estiu La Rítmica Jaques Dalcroze de l’Escola de Música Joan Llongueras, Dansàneu 2014, forma part de l’equip de professors de música del Màster de Musicoteràpia de l’UB i dirigeix la part musical del projecte social TOC CAP A TU de l’Auditori de Barcelona.

  Ha presentat el seu treball en el IV i V Congrés Nacional de Musicoteràpia celebrat a Madrid i Barcelona, respectivament.

  Com a bateria ha actuat i gravat amb moltes bandes des de l’any 1990. Tocant estils tan diversos com jazz, latin, flamenc-fusió, rock, funk, música electrònica, etc. Actualment forma part de grups reconeguts a nivell estatal com Astrio i Gossos, amb els quals continua enregistrant discs i girant per diferents països.

  Com a percussionista corporal ha creat i dirigeix la SSM BigHand (Big band de percussió corporal) i comparteix un projecte de duet amb Mariona Castells, amb qui ha participat en diferents espots publicitaris i esdeveniments.

 • BITTAH

  Taller de rap i gènere / Xerrada: dona i música i artista convidada de la jam de dimarts 24 de juliol

   

  Bittah (Alba Martínez) comença la seva activitat musical al 2009 en solitari. Barri del Coll-Vallcarca, forma part d'Ascensa Furore i Tribade (rap polític, noves tendències). Estudiant de psicologia a la UB, implicada en la lluita de barris, estudiantil i feminista. Futura especialista en intervenció psicosocial.

 • CAROLINA ALABAU

  Taller de Veu per a joves i adults

   

  Cantant, pianista i compositora. Neix a Barcelona en una família de músics i des de ben petita comença a estudiar música. Estudia piano clàssic a l'Escola de Música de Barcelona i cant clàssic amb les professores Maria Dolors Cortès i Francesa Roig.

  A l'edat de 18 anys s'endinsa en el món de la música moderna i el jazz estudiant al Taller de Músics de Barcelona.

  Comença els estudis superiors de cant jazz a la Guildhall School of Music de Londres, sent becada per la mateixa escola.

  Actualment està acabant l'últim any de carrera al Conservatori del Liceu amb les professores Celeste Alías i Carme Canela.

  Professionalment ha actuat amb diverses formacions de jazz i música moderna; Alabau & Esperanza Duo, amb qui va tocar al cicle de Música als Parcs 2016, Emilio Remesal Project, actuant al Festival de Huesca, A Contrallum, cantant a l'Auditori de Barcelona, Teatre Nacional i Kursaal de Manresa, Sound Six, amb qui van gravar el primer disc del grup "Moments" i van actuar al Coliseum de Barcelona, etc.

  Recentment ha estat seleccionada per ser la cantant solista del pròxim Cantània 2019, "A de Brossa", compost per Eduard Iniesta, amb qui farà gira per diversos auditoris i teatres de Catalunya i Espanya.

  També té el seu projecte propi amb les seves composicions i pròximament gravarà el seu primer CD com a cantautora.

  Professora particular de piano i cant des dels 17 anys, ha fet classes a l'escola de Londres Sound Generation i actualment imparteix classes de cant al grup de joves de Xamfrà.

 • PATXI VAZILI

  Taller de rap i gènere

   

  Patxi Vazili, també conegut com a Viktor Pizza, és un MC (raper) i productor que milita a Extraño Weys. En actiu des de l’any 2006, col·laborador habitual d’At Versaris. Apassionat dels vinils i els sàmplers, actualment combina la seva activitat com a beatmaker impartint classes i tallers de producció musical.

 • DAVID PARRAS

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (trombó, tuba i bombardí)

   

  Després d’haver realitzat estudis elementals de piano a Esparreguera, va començar a tocar la tuba l’any 1988. Posteriorment va realitzar els estudis professionals d’aquest instrument al Conservatori Superior de Barcelona. També és diplomat en Educació Musical per la Universitat de Barcelona. L’any 1995 va començar a tocar el trombó de manera autodidacta.

   Autodidacta amb el jazz i la música moderna, treballa com a freelance amb moltes formacions, i forma part de la Vicens Martín Big Band, Big Band de Granollers i la Gumbo Jass Band, entre d’altres.

   

  Des de l’any 2004 treballa pel Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, formant part de la producció “Els Colors del Metall”. Amb la Big Band de Granollers realitza també els  concerts didàctics  “Nora i el Jazz”, “La Festa de la Nora” i “AfroNora”.

   Ha participat com a músic en molts muntatges teatrals, així com en una cinquantena d’enregistraments musicals de diferents gèneres.

   Fent referència a la docència, treballa a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, on és professor de trombó, bombardí i tuba, i també dirigeix la Banda de Grau Mitjà de la mateixa escola. És, també, el director de la Banda de Música d’Esparreguera des de l’any 2006.

 • ENRIC PEINADO

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (guitarra)

   

  Enric Peinado, guitarrista de jazz nascut a Barcelona el 1980 és un músic actiu, versàtil i inquet que participa en nombroses propostes musicals de l'escena nacional i internacional. Ha realitzat els seus estudis superiors de guitarra jazz a l'ESMuC i posteriorment els estudis de master al conservatori d’Amsterdam (Holanda) i a posteriori estudià parcialment també aTemple University of Philadelphia (EUA).

  Al llarg de la seva trajectòria ha tocat amb nombroses formacions musicals, a festivals de jazz com el de Tarrassa, Savassi Jazz Festival (Brasil), Festival de Jazz de Barquisimeto (Veneçuela), Festijazz Bolívia, Festival de Jazz de Santa Cruz de Bolívia, Otranto Jazz Festival (Itàlia), el Festival de Jazz d’ Eivissa, el Festival de Jazz de Getxo (País Basc), el Festival de Jazz de Luxemburg, entre molts altres.

  Ha rebut els premis enderrock primerament amb "Nelson Project, Vol-2" i després amb la "David Mengual Free Spirits Big Band Vertebrats" com a millor disc de jazz de l'any. També ha rebut els premis INJUVE 2010 com a líder amb "Albatros quintet" i ha guanyat el concurs de grups de jazz de Barcelona 2007 amb la banda "Nelson Project".

  Actualment forma part dels grups “Walk Tall”, "Big Menú", "Mario Rossi group", "Natsuko Sugao group" “Bernat Hernandez group, Beher” i en altres formacions com a sideman.

  Ha colaborat amb noms com Janek Gwizdala, Llibert Fortuny, John Swana, Mario Rossi, Albert Bover, David Mengual, David Xirgu, Eladio Reinón, Jorge Rossi, entre altres.

  Com a docent és professor de guitarra i combos a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Liceu i ha realitzat classes magistrals al Seminari de Jazz de Bellaterra a les seves tres edicions.

 • JULIÁN SÁNCHEZ

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (trompeta), entrevista i artista convidat de la jam de dilluns 23 de juliol

   

  Músic, trompetista i improvisador, és avui en dia un dels talents més valorats en el panorama espanyol i de major projecció internacional. Es va graduar amb el títol superior de Jazz a l’ESMuC i també ha cursat Magisteri Musical a la Universitat de Granada. Prolífic i actiu, amb diversos discos d’autoria pròpia, molts d’ells en àmbits d’avantguarda, ha estat sol·licitat pels grans mestres per tocar i gravar arreu del món.

  En el terreny docent l’avalen nombroses masterclass i tallers, i destaca el seu treball com a professor de trompeta, improvisació i combo a l’Escola Superior del Liceu de Barcelona, al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València i al Centre d’Arts i Música Moderna Maestro Puyana de Màlaga (CAMM).

 • CHRIS CHEEK

  Masterclass i artista convidat de la Jam

  de dimecres 25 de juliol

   

  Provinent de Missouri (America del Nord) és actualment un dels saxofonistes de jazz més reclamat dins el panorama del jazz mundial.

  Ha tocat amb grups de músics llegendaris com Paul Motian, Charlie Haden, Sreve Swallaw and Bill Frisell. Com a líder ha gravat i tocat amb artistes com Jorge Rossy, Brad Mehidan, Steve Cardenas i Kurt Rosenwinkle.

  Els seus últims àlbums són ‘Saturday songs’ (amb Sunny side records), ‘I wish I knew’, ‘A girl called Joe’, ‘Vine’, and ‘Blues cruise’ (amb Fresh sound records). Tots han tingut una bona rebuda per part del públic i la comunitat internacional de músics de jazz.

  També, és co-líder de les bandes ‘Rudder’ (19/8 records), ‘The Bloomdaddies’ (Fresh sound records), and ‘ Reeds Ramble’ (Chris Cross records).

  La música de Chris engloba una visió d’arrels tradicionals del jazz amb un peu cap al desconegut.

  Tal i com Steve Swallow i Carla Bley ho descriuen: Ell recrea la gentilesa i la gràcia de la lírica però és incapaç de resistir la temptació de desestabilitzar els sus oients. És un mestre de l’inevitable, quan creus que res pot ser ja més dolç, ell tocarà quelcom que immediatament et transportarà a la vida real, un “ganxo” (en termes esportius) directe i fugaç. No confïis en aquest home. Escolta’l al teu propi risc!

   

  El seu company Guillermo diu que “Cheek és una de les seves persones preferides al món. Un fantàstic i talentós músic sempre en comunió amb el so. Durant més de 20 anys he estat beneït per compartir escenaris i música amb ell. He de dir que cada nota o fraseig que ha tocat fins al dia d’avui ha sigut preciosa i plena de significat. Trobo molt inspirador escoltar la seva interpretació de la música i també dir que les seves peçes pròpies tenen una bellesa única. Ell fa de cada lloc un lloc viu, existent, real...crec que ell no s’adona d’això perquè ell habita en aquest lloc.”

  El seu so flexible i dinàmic amb tots els saxos, junt amb la seva adaptabilitat i inventiva fan d’ell una valuosa contribució per a cada grup del qual forma part.

 • CHRISTOPH MALLINGER

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (violí)

   

  Va néixer a Klagenfurt, Àustria. Començà a tocar el violí a l’edat de 4 anys gràcies a les classes que li donava el seu pare, violinista i clarinetista.

  Va continuar els estudis clàssics i de jazz en les especialitats de violí i guitarra  a la Universitat Anton Bruckner de Linz on va acabar la carrera amb summa cum laude. Del 2009 al 2011 va viure a Barcelona on va substituir Oriol Sano com a professor de violí de jazz a l’ESMuC (primavera del 2011).

  Mallinger ha fet de professor a diferents tallers de jazz i  és també l’organitzador de Passion weeks, cursos que combinen música amb esport (2010-2015)

  Des de 2011, ha tornat a Viena on exerceix de professor a la Jam Music Lab private Jazzuniversity, Pop Academy Vienna, Superar Vienna and El sistema Europe.

  El desembre de 2014 va tocar amb Harmonia Symphony orquestra, Juan Diego Florez and Pretty Yende and more at the UNO Headquartes in Genf „Un Concert for Piece“

  Actualment toca amb les bandes Sugar Daisy´s Hot Club, MallingerSchramlHeinzle, Slörcäts, S.K.Invitational, I durant la seva trajectòria musical ha compartit escenari amb Christian Howes, Harmonia Symphony Orchestra, Diego Florez, Pretty Yende, Anna Netrebko, Christoph Cech, Perico Sambeat, Roger Mas, Andreas Schreiber, Peter Herbert, Doug Hammond, Pete York, Oriol Sano, Ignazi Terraza, Joan Chamorro, Fèlix Rossy, Jordi Rossy, Andrea Motis, Diknu Schneeberger.

 • NÚRIA GRAHAM

  Entrevista i artista convidada de la Jam de dijous 26 de juliol

   

  Quan tu no podies ni votar, Núria Graham ja havia tret un disc. I ara, quan tu encara no saps què fer amb la teva vida, ella publica el seu disc de maduresa. És el que té debutar amb 16 anys: als 21 ja has transitat prou per a fer el pas endavant tan somiat. Això és Does it ring a bell?, ni més ni menys: un treball assossegat i riquíssim en matisos que combina la frescor des del punt de vista d’algú que acaba d’estrenar la vintena amb la serenitat de qui ja ha tret tot el que era necessari en els discs previs (First Tracks al 2013, Bird Eyes al 2015 i In The Cave EP al 2016).

  Núria Graham ja sona inconfusible: és agradable detectar referències sonores a les atmosferes de Mac DeMarco, a la nocturnitat d’Angel Olsen i el bateg nebulós de Cass McCombs, però al mateix temps ja és quasi anecdòtic. Pesa molt més la seva capacitat de sostenir cançons únicament amb veu i guitarra (elèctrica), i la detallista coproducció de Joan Pons (el Petit de Cal Eril), que acomoda les cançons fins a emplenar-les d’aire perquè respirin i despleguin tota la seva màgia sense pressa.

 • ELISABET RASPALL

  Xerrada: dona i música i artista convidada de la jam de dimarts 24 de juliol

   

  Comença a estudiar música molt jove al Foment Vilanoví. Després continua al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona on va obtenir el Diploma Professional i el Grau Superior al Taller de Músics de Barcelona. Més tard, als EUA, amb una beca, va estudiar música contemporània al Berklee College of Music de Boston on es va graduar en Professional Music. Ha assistit a nombrosos seminaris de jazz a Barcelona, al Seminari Internacional d’Escoles de Jazz a Dublín i ha actuat en diferents festivals de jazz .

  Ha estudiat amb Tete Montoliu, Lluís Vidal, Albert Bover, Iñaki Salvador, Álvaro Is, Fred Hersch, Barry Harris, George Cables, Zé Eduardo, Jean-Pierre Dupuy, Silvia Goes i altres … Va treballar en diferents obres, en diversos  canals de televisió a Espanya i en obres de teatre. Combina l’activitat professional amb l’ensenyament. Actualment està treballant com a pianista acompanyant a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC). Es va convertir en una pianista sol·licitada en l’escena musical a Barcelona. Podem trobar-la amb el cantant Errol Woiski, en diferents grups com De Diego Brothers o amb la seva pròpia banda on queda ben reflectida la seva capacitat creativa, tocant les seves pròpies composicions sota diferents influències. Ha gravat 11 CDs amb les seves pròpies composicions originals i altres com a col·laboració. Ha obtingut diversos premis concedits per la Associació de Músics de Jazz de Catalunya, per Ràdio 4 i per RNE a Catalunya.

 • AINA PLANS

  CREASONS MUSICALS - Música i moviment

   

  Nascuda a Artés (Barcelona) estudia música al Conservatori de Música de Manresa i és graduada en el Bachelor de Rítmica Dalcroze pel Conservatori de Bellaterra. Paral·lelament realitza els estudis d'Arquitectura Tècnica a la UPC de Barcelona. Actualment viu a Berlín, on estudia "Música i Moviment" a la Universität der Künste i treballa com a professora de música a la CAT Escola de la mateixa ciutat.

  Participa també activament en projectes artístics relacionats amb el teatre, la dansa, la fotografia i la pintura.

  Ha realitzat nombrosos cursos relacionats amb la pedagogia i l'aprenentatge musical a Catalunya, Suïssa i Alemanya.

  Adquireix experiència professional com a docent de piano, llenguatge musical i rítmica a l'Aula de Música d'Avinyó, Santa Maria d'Oló, el Conservatori de Bellaterra, l'Escola Luthier de Barcelona, entre d'altres.

 • MARIA LAMATA

  CREASONS MUSICALS - Conjunts instrumentals

   

  Té 25 anys i en fa deu que va començar a veure que la música l’apassionava més que cap altra cosa. Va estudiar pedagogia a l’ESMuC i va compaginar els estudis amb la vida professional com a cantant i com a professora en diverses escoles de música fins que es va quedar en projectes de la Cooperativa Musicop, d’on és sòcia actualment.

  Ara està treballant en projectes de música i comunitat i també és professora de  llenguatge i creativitat, cant, coral, flauta, piano, combo i llenguatge.  Li agrada enfocar les classes d'instrument com una manera de posar en pràctica allò après cantant, ballant i picant.

 • NÚRIA PALAU

  CREASONS MUSICALS - Expressió artística

   

  Artista transdisciplinària que es caracteritza per una recerca constant de la relació entre les diferents arts i la seva aplicació educativa i didàctica com a eina d'expressió artística.

  Pianista i Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona,

  Bachelor en ensenyament de la rítmica J. Dalcroze amb menció en

  creativitat i composició (Conservatori Bellaterra) i Mestra en

  educació musical amb premi extraordinari  de carrera per la Universitat de Barcelona.

  Ha col·laborat amb diverses entitats en l'elaboració de material educatiu i

  ha participat i presentat projectes artístics en l'àmbit nacional i

  internacional.

  Actualment combina la seva tasca professional amb la docència a

  l'escola GEM de Mataró, al Conservatori "El Musical" de Bellaterra,

  al certificat Dalcroze de l’Escola de música Joan Llongueres i al Postgrau Música Creativitat i Moviment de la Universitat Ramon Llull.

 • ANDREAS TENTSCHERT

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (piano)

   

  Llicenciat en piano de jazz a la Universitat de Música Anton Bruckner de Linz. Graduat en Musicologia i Pedagogia/Psicologia a la Universitat d‘Innsbruck.

  Toca  piano, Rhodes i analog synths en diversos projectes de Jazz, Funk, Reggae i electrònica. Amb el trio que lidera "Triol" combina improvisació lliure amb groove oriented music.

  Des de 2012  és profesor de piano jazz a la Universitat Mozarteum de Salzburg. El seu objectiu com a professor és ajudar a no tenir por la por de la improvisació i obrir la ment de les persones amb noves idees relacionades amb la música i també amb la vida.

 • Judit Neddermann

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (veu)

   

  Nascuda en una família de músics, va realitzar estudis de guitarra clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Jordi Codina. Més tard va entrar al Taller de Músics per formar-se com a músic de jazz. Actualment és graduada en Cant Jazz per l’Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics. Ha realitzat estudis de tècnica vocal durant vuit anys amb Anna Català.

  Cantant i compositora, acaba de publicar el seu tercer disc, ‘Nua’ (Satélite K, 2018). Aquest disc segueix els dos discs anteriors, “Un segon” (Satélite K, 2016) i “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014) amb els que ha obtingut diversos reconeixements.

  A més del seu projecte en solitari és la cantant de The Gramophone Allstars Big Band.

   

  Al llarg de la seva carrera ha format part de molts projectes diferents; destacant una llarga i estreta col·laboració amb la pianista i compositora Clara Peya, el projecte ‘Viatge d’hivern’ amb el Brossa Quartet de corda,  l’homenatge a Pere Calders “Cançons de la veritat oculta” (Bankrobber, 2012), Coetus, Verd i Blau, i l’espectacle “Tot és fum” (L’era de les impuxibles, 2012).

   

  Ha col·laborat puntualment amb artistes com Joan Manuel Serrat, Macaco, Gossos, Blaumut, Ferran Savall, Guillem Roma, Toni Xuclà i Zalon Thompson entre d’altres. Ha participat en el concert i el disc en motiu del 25è aniversari del Club Super3, cantant “Uh oh no tinc por” amb l’OBC.

 • MARCEL·LÍ BAYER

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (saxo, clarinet, flauta)

   

  Grau superior en l’especialitat de saxo jazz a l’ESMuC. Marcel·lí Bayer va estudiar, a més, al Taller de Músics i a la Universitat de Barcelona (Magisteri Musical).

   

  Actualment participa en projectes com Martín Léiton Big Band, Albert Cirera i Kamarilla, Memoria Uno (Iván González), Voodoo Children Collective (Toni Vaquer), Ian Sala i els Efectes Secundaris, Os Meus Shorts (Nico Roig), forma part del col·lectiu d'acció sonora Seward i col·labora activament amb el poeta Oriol Sauleda.

   

  Ha participat en una trentena d’enregistraments com a sideman i n’ha publicat quatre com a líder: “Nonitz featuring Lee Konitz” (Quadrant Records, 2011); “Les Narrations” (Whatabout Music 2013); "1680" (Discordian Records, 2014) i "Niketchrin" (Creative Sources, 2017)

   

  És, a més, professor al Taller de Músics de Barcelona i a l’ESEM-Taller de Músics (Grau Superior de Jazz i Música Moderna).

 • CHRISTIAN KRONREIF

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (saxo, clarinet)

   

  Va néixer a Salzburg (Àustria) on va començar a tocar el clarinet a l’edat de 5 anys. Als 14, es va especialitzar en el saxo. Va estudiar saxo de jazz i pedagogia a Linz i va continuar desenvolupant la seva carrera musical  a Àustria, a diversos llocs d’Europa i a Estats Units com a solista i instrumentista de secció de vents, professor de vent-fusta, conjunt instrumental i teoria de la música. Ha guanyant premis a Toronto (Canadà) (Premi al millor solista) a Àustria (primer premi de jazz). Ha enregistrat i compartit escenari amb reconegudes figures com Marc Copland, David Murray, Pete O’Mara, Paul Gulda, entre altres.

 • CHRISTIAN UGUREL

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (saxo)

   

  Va néixer a Neuss/Alemanya. Va estudiar saxòfon al Conservatori de Arnhem (Holanda) i a  l’ESMuC.

  Ha guanyat diversos premis internacionals, l’últim el Kunstförderpreis de la seva ciutat de naixement, Neuss. Ha realitzat també molts concerts i gires per Alemanya i Europa. L’Institut Goethe va triar el seu grup per fer una gira a l’Equador.

  La seva discografia inclou gravacions amb el trio Pep Ventura, el sextet de cordes Ugurel & Strings i un quartet català amb Jorge Rossy, Santi Careta i Jaume Llombart.

  Després de viure una temporada a Barcelona i a Berlín, el 2015 va arribar a Essen on és cap de l’Associació Jazz Offensive Essen e.V.

 • MARTIN  HEINZLE

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (contrabaix i baix elèctric)

   

  Ha estudiat baix elèctric i contrabaix de jazz al Conservatori de Viena entre el 2004 i el 2008. Després d'un any d'estudis a l'ESMuC va acabar el seu màster en jazz i música improvisada a la Universitat "Anton Bruckner" de Linz, on també va estudiar contrabaix clàssic.

  Ha col.laborat en produccions del teatre de Linz, en els escenaris units de Viena i també en diverses bandes sonores de pel.lícules realizades pel ORF. Amb el grup Choub de música persiana va entrar al programa New Austrian Sound Of Music. Últimament està de gira amb el seu projecte Sugar Daisy's Hot Club i també realitza una sèrie de concerts dedicats a la música swing dels anys 1930. Com a músic freelance, ha actuat a Alemanya, Suïssa, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Hongria, el Regne Unit, Marroc i Xile.

  Des de l'any 2011 és professor de contrabaix i de baix elèctric a l'Escola de Música Municipal de Viena on també coordina el professorat de contrabaix i violoncel.

 • Toni Vaquer

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (piano i direcció de big band)

   

  Nascut a Barcelona, criat a Mallorca. Músic, compositor, arranjador i pianista.

  Llicenciat al Conservatori del Liceu en piano modern l’any 2012. Estudia composició al Berklee Global Jazz Institute i és fundador de la Berklee Global Jazz Orchestra.

  L’any 2010 va escriure 366 composicions que més endavant donaren forma a les 6 suites de "Vertebrats”, disc de la Free Spirits Big Band de David Mengual de la qual n’és arranjador oficial des de fa cinc anys. Actualment escriu per a altres formacions com: el nonet de Víctor Correa, D.O. New Ensemble, la Berklee Concert  Jazz Orquestra de Greg Hopkins i el grup d’Andrea Motis & Joan Chamorro, entre d'altres.

  Al 2014 va formar la seva pròpia orquestra "The Voodoo Children Collective" amb la qual enregistrarà el seu primer disc aquest any. Recentment ha format el seu nou projecte a sextet: "Kraken" i el seu nou trio. Ha tocat amb Wayne Shorter, Danilo Pérez, John Patitucci, Ralph Peterson, Jason Palmer, David Mengual y Jorge Rossy, entre d’altres.

 • VIC MOLINER

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat

  (contrabaix i baix elèctric)

   

  Ha publicat 3 discs com a líder, compositor i lletrista i dos discs coliderant la formació STN!

  En la seva faceta de productor ha treballat i treballa amb diversos artistes i projectes : Clara Peya, Pau Brugada, Germà Negre, David Mauricio, Navigam, Land of Coconuts, Xavi Torres Trio, Salva López...

   

  Actualment toca amb els grups: The Gramophone Allstars Big Band, Xavi Torres Trio, Clara Peya i Pau Brugada i més esporàdicament treballa o ha treballat amb OBC (Orquesta Simfònica de Barcelona), Cobla Sant Jordi, Joan Rovira, Maceo Parker & Girona Jazz Project, Néstor Giménez Quartet, Alessio Arena, Quartet Mèlt, Maria Rodés, Laia Vehí i Els Tres Tenors entre molts altres. També ha enregistrat com a baixista i/o contrabaixista nombrosos discos amb artistes com The Gramophone Allstars, Chet Jones, Christo Lefroy, Alessio Arena, STN!, Verd i Blau, Clara Peya, Cançons de la Veritat Oculta, Smoking Bambino, Gonzalo Del Val…

   

  Recentment ha obtingut el primer premi al Dutch Jazz Competition amb Xavi Torres Trio. Durant el 2012 la seva cançó “Temps per mirar el temps” va ser guardonada amb el Premi Lletra, guardó emmarcat en els Premis Altaveu 2012. Aquell mateix any també va guanyar el concurs per a la creació de la sintonia de la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca.

   

  Ha cursat estudis al Taller de Músics de Barcelona i posteriorment a l’ESMuC i al Conservatorium van Amsterdam.

  Actualment és professor de baix elèctric i conjunt instrumental al Conservatori Superior del Liceu.

 • JOAN TEROL

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (bateria)

   

  Va néixer a Reus i des de petit ja es sentia atret per la música en els concerts que la seva mare feia amb el Cor Madrigal de Barcelona. Va començar classes de bateria als 14 anys a l’escola El Xilòfon de Reus. Més endavant es va mudar a Barcelona per continuar estudiant música, primer a L’Aula de Música Moderna i Jazz i després a l'ESMuC. L’any 2011 va decidir traslladar-se a Amsterdam per cursar un màster de jazz al Conservatorium van Amsterdam i, en acabar-lo es va establir definitivament a la capital holandesa. Els seus projectes principals avui dia són Maarten Hogenhuis Trio, Trempera!, Maartje Meijer Quintet, Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band i The BvR Flamenco Big Band als Països Baixos i STN!, Xavi Torres Trio i Els Tres Tenors a Catalunya.

   

  Al llarg d'aquests últims anys ha tingut l’oportunitat de tocar com a sideman al costat de figures del jazz com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Grant Stewart, Maria Schneider, Dena DeRose, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Aruán Ortiz i Carla Cook. També ha tingut la sort de tocar amb prominents músics de jazz de l’escena holandesa: Ben van Gelder, Benjamin Herman, Jasper Blom, Joris Roelofs i Miguel Rodríguez, així com de l'escena musical catalana: Marco Mezquida, Joan Monné, Albert Bover, Raynald Colom, Marc Miralta, Ignasi Terraza, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Mario Rossy, Eladio Reinón i Bob Sands.

 • QUICO PUGÈS

  Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (violoncel)

   

  Titulació superior d’interpretació en violoncel a l’ESMuC.

  Ha realitzat diversos cursos d’interpretació, de pedagogia de l’instrument, alguns cursos de metodologia Willems i del mètode IEM; ha assistit a cursos d’improvisació a Mydraise, CMDL (Centre des Musiques Dider Lockwood, França), al curs de música tradicional “Crisol de cuerda 2011” i al Cello creative workshop” amb Eugene Friesen a Bellows Falls, Vermont (juliol de 2015).

  Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta Nacional de España, Orquestra de Cambra de Vic, Orquestra Simfònica s.XXI i Orquestra de Cambra Terrassa 48.

  Ha estat professor i cap d’estudis del Trivium, espai lauredià de les arts escèniques durant els anys 2009-2012.

  Realitza tallers de creació musical amb persones amb diversitat funcional per l’obra social de “la Caixa”. Professor de l’assignatura improvisació i/o acompanyament i professor vinculat a l’assignatura didàctica de l’instrument a l’ESMuC. Treballa en l’elaboració de materials per aproximar altres perspectives musicals al violoncel (www.tangramcello.com). Ha estat membre del Brossa quartet de corda, participa amb la Companyia de Concerts Escolars “Com Sona” i amb la Companyia “Ytuquepintas”.