2015 TALLERS MUSICALS D'AVINYÓ / Tots els drets reservats / disseny web:

Es Wird!

Aquest juliol hem celebrat quinze anys de Tallers amb 3 setmanes d’activitats molt especials. El 15è aniversari en números pren la següent forma: 230 inscripcions, 12 cursos, 25 professors, 11 artistes convidats, 2 concerts, 4 jam sessions i 2.500 persones (públic d’audiència).

Com cada any les dues primeres setmanes estan reservades als cursos familiars: activitats destinades a tota la família, independentment del nivell i l’edat. Anna Vega ens va presentar les delicades i juganeres classes de Música per a nadons, infants i família; Marta Canellas i Aina Plans varen fer gaudir amb les classes de Música i moviment per a infants de 3 a 12 anys; Ferran Badal va dirigir els dos grups de Conjunts instrumentals amb els petits instrumentistes de la contrada i Marta Canellas i Santi Serratosa varen intercanviar experiències i impartir nous coneixements als assistents del Curs de música per a adults: veu, moviment i percussió corporal en varen ser els tres pilars.

 

 

Finalment, el 22 de juliol, els 5 professors i 90 alumnes varen posar punt i final als Cursos familiars amb un divertit concert de cloenda en forma de Cantata. Enguany la història posada en escena va ser: La destil·ladora de sons. Mencionar, també, que el decorat del concert va ser creat pels artistes Txema Rico i Quim Moya amb la col·laboració dels alumnes del Taller d’escenografia.

 

 

La tercera setmana està dedicada al Jazz i la música moderna amb un gran equip de professors nacionals i internacionals format per: Judit Neddermann i Celeste Alías (veu), Christoph Mallinger (violí), Quico Pugès (violoncel), Toni Vaquer (piano i direcció big band), Andreas Tentschert (piano), Santi Careta, Alfred Artigas (guitarra), Vic Moliner  i Martin Heinzle (contrabaix i baix elèctric), Iván González (trompeta), Vicent Pérez  (trombó), Joan Terol (bateria), Marcel.lí Bayer (saxo alt, clarinet i flauta), Christian Kronreif i Christian Ugurel (saxo tenor) i la Percusió corporal impartida per Santi Serratosa (grup de joves i adults) i la nova incorporació, Neus Plana (grup d’infants).

Tallers Familiars
Cursos de Jazz
Concert Familiar
Concert Final

Enguany durant els 5 dies (i llargues nits) de l’última setmana de Tallers es va celebrar la trajectòria d’aquests 15 anys tot convidant artistes que havien passat per alguna de les anteriors edicions, com també amb la participació de noves figures.

Així doncs, vàrem poder disfrutar de músics reconeguts internacionalment com Jordi Rossy i Michael Kanan; també, dos antics i molt estimats professors dels Tallers (Ramon Prats i Roger Mas) els quals varen ser parella d’escenari amb el cantautor autodidacta Joan Pons (el Petit de Cal Eril) i una de les eminències del panorama del jazz català com és Horacio Fumero. L’última jam va reunir a l’escenari a Llibert Fortuny i Rodrigo Laviña (AtVersaris) i va acabar amb una Marxing Band dirigida per Misto Quente Trio i els seus ritmes brasilers.

 

 

El concert final dels Tallers d’enguany va ser el 28 de juliol i els alumnes i professors varen regalar el públic unes 2 hores de concert amb temes com: Groove merchant (Jerome Richarson), Megalopolis (Chris Potter), No shit (Lester Bowie), Suite 15 anys Tallers Musicals d’Avinyó composta pels alumnes.

 

 

Volem també fer ressò que durant l’última setmana es van organitzar 3 activitats conjuntament amb el Casal de Jovent d’Avinyó “El refugi”: Curs de lírica amb Ro Laviña, Curs de Beat Box amb Pulmon i Curs de Ritmes Brasilers amb Misto Quente Trio. Amb un total de 36 assistents.

 

 

Als Tallers treballem per proveir els músics assistents d´una experiència pràctica, propera, familiar i de qualitat. També intentem potenciar la participació de la comunitat local als events culturals-musicals a través de jams i activitats gratuïtes, concerts i tallers oferts a preus populars i activitats per a públics de totes les edats i

nivells.

Galeria de Fotos
Propera Edició: